Teamware Verkkokokous ohje

Liittyminen istuntoon

Kun saat kutsun verkkopalaveriin, ensimmäiseksi saavut sivulle jossa on kerrottu Verkkokokouksen perustiedot ja voit halutessasi vaihtaa näkyvää osallistujanimeä.

Klikkaamalla nappia "Osallistu verkkokokoukseen" avautuu verkkokokousnäkymä.

 

Ääniasetukset

Seuraavassa vaiheessa ohjelma käy läpi läpi äänilaitteidentestauksen.

 

Mikrofonin valinta ja äänilaitteiden testausnäkymät riippuvat selaimesta, ohjeet on esitetty erillisellä sivulla.

 

Valikot

Kun olet päässyt NetMeetings-istuntoon, pääikkunan alareunassa näkyy valikot. Sininen väri kuvakkeessa kertoo, että valinta on päällä. 

Mikrofonin jako näkyy valittuna, jos se on istuuntoon liityttäessä jo valittu.  Kun Web-kameran jako on valittuna, näkyy jaettu video ikkuna. Useimmiten istunnoissa osallistujat eivät jaa omia videokameroitaan,  osallistujien esittelykierroksen aikana se on toki hyvä ominaisuus.

 

Jos istunto nauhoitetaan, tallennuskuvakkeessa näkyy punainen merkkivalo.

 

Voit mykistää mikrofonin silloin, kun et puhu. Näin esim. huoneen taustaäänet eivät häiritse tapaamista.

Tilan päivitys ja puheenvuoron pyytäminen

Käyttäjät-osion alapuolella klikkaamalla hymiö nappia aukeaa Tila-valikko.  Klikkaamalla tilan nappia, se tulee näkyviin Käyttäjät-luetteloon käyttäjänimen vasemmalle puolelle.  Samasta valikosta Tyhjennä-painikkeella voi poistaa tilan. Myös moderaattori voi poistaa tilan.

 

 

Voit pyytää puheenvuoroa nostamalla kättä edellisestä tila-valikosta tai näppäinyhdistelmällä control-shift-R. Istunnon moderaattori voi poistaa käden kuvan, kun olet saanut puheenvuoron.

Keskustelualue

Keskustelualue on esitysalueen vasemmalla puolella. Keskustelualueella on ensimmäisenä viestinä Esittelijän Tervetuloa-viesti, jos se on istunnon asetuksissa määritelty.

 

Keskustelualueelle lähetetään viestejä sen alareunan tekstinsyöttökentästä.

Poistuminen istunnosta

Istunnosta poistutaan oikean yläreunan menuikonista: